Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΠΑΤΟΨΑΡΑ-ΒΛΑΧΟΣ


  • ΒΛΑΧΟΣ
      Ο βλάχος είναι ένα ψάρι που ζει στον πάτο της θάλασσας γι αυτό ανήκει και στα βυθόψαρα.Είναι συγγενικό ψάρι με τον ροφό.Πιάνεται δύσκολα γιατί είναι πονηρό και δυνατό ψάρι.

ΜΗΚΟΣ Το μήκος του βλάχου μπορεί να φτάσει πάνω από 1,5 μ.
ΒΑΡΟΣ Και το βάρος του μέχρι και τα 60 κ.
ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ Το επιστημονικό του όνομα είναι polyprion americanum.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο βλάχος έχει πολλές ομοιότητες με τον ροφό και τη σφυρίδα.Μεγάλο στόμα και κεφάλι.Δεμένο σώμα και δυνατή ουρά.Το χρώμα του βλάχου μοιάζει με του πελαγίσιου ροφού μόνο που είναι πιο σταχτί προς το κίτρινο χωρίς τις έντονες κουκκίδες του ροφού.Επίσης ορισμένες φορές έχουν ένα ομοιόμορφο καφετί χρώμα.Το κάτω σαγόνι του είναι μεγαλύτερο από το επάνω και έχει χοντρά χίλια και κοφτερά δόντια.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΕΠΟΧΗ Ο βλάχος ζει σε στην αμμόλασπη του πελάγους , μακριά από την ακτή σε κρύα νερά.
ΤΡΟΠΟΙ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ Τον βλάχο τον ψαρεύουν (εκτός από τις μηχανότρατες και το ψαροντούφεκο) με χοντρό παραγάδι, χοντρή καθετή και ζόκα και συρτή βυθού.
ΔΟΛΩΜΑ Τα φυσικά δολώματα που προτιμάει ο βλάχος είναι η σαρδέλα, ο γαύρος, η σουπιά, το καλαμάρι και το χταπόδι.Από τεχνητά υπάρχουν αρκετά ψαράκια και κουταλάκια τα οποία με ένα μολύβι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την συρτή.VIDEO: ΒΛΑΧΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕΤΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου